top of page

SEURAKUNNAN TOIMITILAT

KASKISTEN KIRKKO (Kirkkokatu 37)

Kaskisten kirkon on suunnitellut arkkitehti-professori Erik Kråkström ja alttaritaulun on maalannut Åke Hellman. Kirkko on ensimmäinen varsinainen kirkkorakennus Kaskisissa. Se valmistui 1965 ja sinne mahtuu 200 henkilöä. Kirkossa on sekä kirkkosali että seurakuntasali. Kirkkoon on esteetön kulku ja sieltä löytyy inva-wc, luiska ja induktiosilmukka.

SEURAKUNTAKESKUS JA KIRKKOHERRANVIRASTO (Raatihuoneenkatu 47)

Seurakuntakeskus remontoitiin vuosina 2008-2009. Pääurakoitsijana olivat suunnittelutoimisto Talotuuma Kristiinankaupungista ja arkktehtitoimisto Mattias Smeds Vaasasta. Uudessa seurakuntakeskuksessa on kirkkoherranvirasto, diakoniatoimisto, lasten ja nuorten kerhotilat sekä kahvilatilat.

HAUTAUSMAA, KAPPELI JA KELLOTAPULI (Herrmansintie)

Kaskisten hautausmaa jakaantuu vanhaan ja uuteen puoleen. Vanhalla puolella on haudattuna noin 1700 henkilöä. Uudella puolella, joka otettiin käyttöön noin 30 vuotta sitten, on haudattu noin kaksi ja puoli sataa henkilöä.

Hautausmaan yhteydessä sijaitseva kappeli on rakennettu vuonna 1954.

CAFÉ JOHANNES (Raatihuoneenkatu 47)

Seurakuntakeskuksen remontin yhteydessä kiinteistöön rakennettiin viihtyisä kahvilatila noin 25:lle asiakkaalle. Kesäkuussa 2009 avattu Café Johannes toimi alunpitäen vapaaehtoisvoimin, mutta sittemmin seurakunta on vuokrannut tilan yksityisyrittäjille. Tila on lämminhenkinen pysähdyspaikka niin Kaskisten asukkaille, kuin kaupungissa vieraileville turisteille ja retkiryhmille.